γιατι στο υγιεσ ποδι

Το Τεχνικό Ορθοπεδικό Εξεταστήριο ΥΓΙΕΣ ΠΟΔΙ δεν παρέχει προ-κατασκευασμένα πέλματα, δηλαδή πάτους με τις στάνταρ διορθώσεις για την κάθε πάθηση (π.χ. έτοιμη σταγόνα μεταταρσίων για την πτώση των κεφαλών, ή συγκράτηση ποδικής καμάρας συγκεκριμένων χιλιοστών κλπ). Τα ορθωτικά μας πέλματα κατασκευάζονται από την πρώτη ύλη που είναι το υλικό E.V.A. (συμπολυμερές αιθυλενίου και βινιλίου) διαφόρων πυκνοτήτων/σκληροτήτων με μονάδα μέτρησης το Shore, π.χ. 25/55 shore).
Αφού Πτυχιούχος Τεχνικός Ορθοπεδικός - Εμβιομηχανικός εφαρμόσει τις διορθώσεις στο αρχείο του πελματογραφήματος, σύμφωνα με τις αντικειμενικές μετρήσεις και αξιολογήσεις που έχουν προηγηθεί, το αρχείο αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο μηχάνημα CNC του Εργαστηρίου του συνεργάτη μας στην Πάρμα, Δρ. Beppe Disogra (Τεχνικός Ορθοπεδικός Εμβιομηχανικός και πρώην αθλητής ο ίδιος) το οποίο φρεζάρει το πέλμα ανάλογα με τις διορθώσεις. Εννοείται ότι τα διορθωτικά στοιχεία αφορούν μόνο το συγκεκριμένο χρήστη και είναι τοποθετημένα στα σημεία που απαιτείται για το δικό του πόδι και πάθηση. Επίσης, στην κατασκευή του πέλματος, εκτός από την πάθηση και τα άλλα χαρακτηριστικά του χρήστη, λαμβάνεται υπόψη και το υπόδημα όπου το πέλμα θα εφαρμοστεί: στενό για επαγγελματικά παπούτσια ποδοσφαιριστή, πιο φαρδύ για αθλητικά υποδήματα, πιο λεπτό για κλασικά σκαρπίνια κ.τ.λ.
Στη συνέχεια, αφού φινιριστεί το περίγραμμα του πέλματος στον τροχό, καλύπτεται με μία στρώση υφάσματος αλκαντάρα και αποστέλλεται στην Αθήνα. Κατά την παραλαβή, ειδοποιούμε τον ενδιαφερόμενο να προσέλθει ο ίδιος στο Εξεταστήριό μας για την παράδοση των πελμάτων, όπου μας προσκομίζει, εκτός από τα υποδήματα που φορά, και άλλα υποδήματα που χρησιμοποιεί, ώστε εμείς να εφαρμόσουμε τα πέλματα σε όλα τα ζευγάρια παπούτσια όπου αυτά μπορούν να εισαχθούν και δοκιμάζουμε τη χρήση τους στον ασθενή.  Μαζί, δείχνουμε και μαθαίνουμε πώς πρέπει να εισάγεται και να αφαιρείται το πέλμα από κάθε υπόδημα, ώστε να γίνει μία μηχανική διαδικασία για την καθημερινότητά του. Τέλος, συμβουλεύουμε και δίνουμε γραπτώς Χρήσιμες Οδηγίες για την περίοδο προσαρμογής των πελμάτων και την φροντίδα τους, τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά ο χρήστης.
Μετά την πάροδο 3 μηνών από την πρώτη εφαρμογή, καλούμε εμείς τον χρήστη για δωρεάν επανεξέταση στο Εργαστήριό μας και το ίδιο μετά από 6 μήνες. Εννοείται ότι είμαστε διαθέσιμοι και τηλεφωνικώς για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, ή ενημέρωση.