Ο Salvatore Fazio γεννήθηκε το 1952 στη Novara Ιταλίας.  Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ορθοπεδική και απέκτησε το Πτυχίο του Εμβιομηχανικού Ορθοπεδικού και Ειδικού Κήλης από το Politecnico Biosanitario “Alexander Fleming” στην Perugia. Μετά από πολυετή εμπειρία στην Ιταλία στο Ορθοπεδικό Εργαστήριο ”Officine Ortopediche Milano” (του οποίου ήταν ιδιοκτήτης), όπου εξέταζε μαζί με τους συνεργάτες του περισσότερα από 3.000 παιδιά το χρόνο, μεταφέρθηκε το 1995 μόνιμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ρόδο, όπου συνεχίζει τη δραστηριότητά του ως Τεχνικός Ορθοπεδικός στο προσωπικό του Ορθοπεδικό Εξεταστήριο. Το 2010 αρχίζει η συνεργασία του στον κλάδο της Ορθοπεδικής με την Ειρήνη Κουτρουμπή. Γεννημένη το 1972 στην Αθήνα, ακολούθησε αρχικά κατεύθυνση θεωρητικών σπουδών στην Ελλάδα τις οποίες ολοκλήρωσε στη Siena Ιταλίας, αποκτώντας το Δίπλωμα Διδασκαλίας Ιταλικής σε Ξένους, μετά από φοίτηση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών όπου τελικά και εργάστηκε ως Διοικητική Υπάλληλος. Το 2010 αρχίζει Tutorial στην Τεχνική Ορθοπεδική με εξειδίκευση στο Πόδι, υπό την καθοδήγηση του Τ.Ο. Beppe Disogra από την Parma Ιταλίας, ενώ ταυτόχρονα εδραιώνει την πρακτική της στην Εταιρεία Molinari Hellas, κατασκευάστρια εταιρεία Ορθωτικών Πελμάτων και Ορθοπεδικών Υποδημάτων κατά παραγγελία, με έδρα στην Αθήνα.
Το Μάρτιο του 2013, οι δύο συνεργάτες ιδρύουν το «Υγιές Πόδι – Piede Sano»-  Τεχνικό Ορθοπεδικό Εξεταστήριο, με έδρα σε στρατηγικό σημείο της Αθήνας, στη Λεωφ. Κηφισίας 90, εν μέσω πλειάδας κρατικών και ιδιωτικών νοσοκομείων, ενώ ταυτόχρονα μετονομάζεται σε «Υγιές Πόδι» το Τεχνικό Ορθοπεδικό Εξεταστήριο της Ρόδου, το οποίο και μεταφέρεται απέναντι από το Νοσοκομείο.
Ο Καθ. Giuseppe Disogra είναι Επιστημονικός Συνεργάτης των Εξεταστηρίων μας και Διευθυντής του Ορθοπεδικού Κέντρου της Πάρμα.